RSS

Daging Singgang


Bahan:

  • Daging ( bahagian urat keting paling best singgang)
  • Bawang merah
  • Cili kering (hiris kecil2)
  • Rempah (ketumbar) tumbuk halus
  • asam keping
  • lada hitam (tumbuk halus)
  • sedikit halia
  • sedikit lengkuas
  • Perasa


cara masak:

  1. Potong daging, basuh, toskan
  2. Bawang merah, halia, lengkuas dimayang halus digaul bersama daging hingga sebati. Masukkan sekali ketumbar, lada hitam. Kemudian masak atas api yg sederhana hingga daging empuk bersama sedikit air
  3. Bila daging dh empuk, masukkan air (sukatan ikut citarasa) sbgi kuah & tambah asam keping, cili kering dan perasa
  4. Boleh dihidangkan



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment